top of page

Wish u dat...

…katten door middel van krabben en het geven van kopjes geur afgeven (vrijwel reukloos voor de mens) en dus zo hun territorium afbakenen aangezien zij op hun wangen en aan hun poten geurklieren hebben.

…u een krabpaal dan ook het beste bij in- en uitgangen van een kamer (en dus territorium) kunt plaatsen om het gebruik van de krabpaal te stimuleren [maar natuurlijk ook op de plek waar uw kat ongewenst krabt].

…katten over het algemeen dol zijn op de geur Valeriaan (in een flesje verkrijgbaar bij de drogist) en dat u daarom tevens een paar druppels Valeriaan bovenop of bovenin uw krabpaal kunt druppelen om zo het gebruik van de krabpaal te stimuleren.

…kittens uit hetzelfde nestje verschillende vaders kunnen hebben. Een poes kan wanneer zij krols is namelijk door meerdere katers gedekt worden.

….de kenmerken van sociaal spel bij katten zijn: spelgezicht (half open bekje), geluidloos en geremd bijten, ingetrokken nagels, afwisseling van rol als achtervolger en achtervolgde.

…u uw huis ‘catproof’ kunt maken onder andere door: genoeg speeltjes in huis te hebben, hebben van voldoende krab- en klimmogelijkheden, het creëren van een aantal hoge zit- en ligplaatsen.

…wanneer uw kat niet op de kattenbak, maar ergens anders heeft geplast, u dit het beste met biotex kunt schoonmaken en daarna een sterke alcoholoplossing kunt gebruiken. Vermijd in ieder geval schoonmaakmiddelen met ammonia. Ammonia nodigt uw kat uit om weer op die plek te gaan urineren.

…chocolade (vooral pure) niet alleen levensgevaarlijk is voor de hond, maar ook voor de kat. Het tast het centrale zenuwstelsel en de nieren van de kat aan.

…wanneer uw konijn zijn kop op de grond houdt en zijn kont omhoog heeft, hij buikpijn heeft.

…wanneer uw konijn plat op de buik ligt met de kop op de grond, hij graag geaaid wil worden.

…pitjes in het klokhuis van een appel giftig zijn voor konijnen.

…caviavoer niet ouder mag zijn dan drie weken. Er zit namelijk Vitamine C in caviavoer, wanneer het voer te oud is, verdwijnt dit uit het voer. Wanneer er geen vitamine C in het caviavoer zit, krijgt een cavia scheurbuik

…een hamster niet (snel) loslaat wanneer hij zijn tanden in iets heeft gezet. Wanneer u wilt dat uw hamster loslaat, kunt u hem het beste iets aanbieden als afleiding in plaats van uw hamster te pakken en te proberen zijn tanden uit het voorwerp te halen (met het risico dat hij uw vinger als afleiding ziet).

bottom of page